Voor (ex) directies/ondernemers

Tijd voor een rijk gesprek!
Als (ex) directeur/ondernemer houd je met regelmaat doelen en strategie tegen het licht.
Levert dit voldoende op? Er schuilt een gevaar in dat je telkens door dezelfde bril kijkt en dezelfde blinde vlekken blijft houden. Vanuit die positie ga je door zonder echt grondig te reflecteren.

Met welk risico?

 

  • Dat je twijfels blijft houden over je aanpak;
  • Dat genomen keuzes telkens worden bijgesteld;
  • Dat er fricties ontstaan doordat je communicatie en/of presentatie niet overtuigend genoeg over komt 

 

Terwijl er inhoudelijk niets mis lijkt met die stappen. Heeft elke keuze en elke stap wél consequenties. 

Hoe zou het zijn …

Als je iemand had die meekijkt en luistert? Die met de frisse blik van buiten een vertaalslag maakt van je persoonlijke missie en doelstellingen, zo mogelijk naar de zakelijke doelstellingen van je organisatie?  We maken een live SWOT analyse die keuzes ondersteunen.
 

Helpt dat nu, praten?

Opnieuw kijken en opnieuw praten lijkt zinloos.  Maar een gesprek met een partner die begrijpt waar het over gaat, die jou in je verhaal volgt, en de levenservaring heeft om aan te kunnen geven waar en hoe de ruis ontstaat?

Jazeker!

Je overziet weer het geheel en kunt inzoomen op details. Daarmee kun je bijsturen en veel gemakkelijker stappen te nemen in een nieuwe richting. Is er meer diepgang nodig? Het mag zeker persoonlijk worden. Maar we houden het doel voor ogen.

Wat levert dat op?

  Heldere kijk op de te nemen stappen

  Basis voor besluitvorming

  Dat geeft rust in de dagelijkse gang van zaken

  Dat geeft duidelijkheid in de communicatie

En dát heeft dan weer veel verstrekkender gevolgen. Niet alleen voor de werkomgeving maar ook dat je daarnaast hoofd en lijf vrij hebt voor andere zaken in je leven, die minstens zo belangrijk zijn!

Wat tevreden klanten vertellen

Zo durfde één van mijn klanten zijn eigen rol te bepalen naar aanleiding van een aantal inzichtgesprekken:

 

,,In plaats van managen kan ik beter producten ontwikkelen en strategieën bedenken. Een rol die uitstekend bij me past en waar ik tevreden mee ben.”

 

Een andere klant, zelfstandig ondernemer, kreeg grip op de zakelijke kant die haar als creatief minder lag:

 

,,Nu weet ik precies wat ik moet doen en/of laten om de balans winstgevend te houden”.

Interesse? 

En wil je meer weten?

Waarom bij mij?

 

Succesvol zijn in een bedrijf of organisatie vraagt meer dan een planmatige strategie en een goed afgestelde bedrijfsvoering, en komt onvoldoende van de grond als het geheel niet klopt. De onderstroom. Hoe stel je je dan op, naast thema’s die je ook persoonlijk kunnen raken.

 

Met mijn kennis, ervaring, en inzichten als rechterhand en sparringpartner voor verschillende directies maak ik het je makkelijker om naar genomen beslissingen te kijken, en veranderingen aan te brengen. Het is klankborden met inzicht, het is advies en coaching in één.

Samenwerken?

 

Dan maak ik graag een voorstel en/of een plan van aanpak. Klanten van mij ervaren het ook als een welkome inspiratie om met regelmaat een gesprek te hebben, zonder dat er direct sprake is van een traject.