Individuele coaching voor (ex) executives

Naar de kern!
Als ervaren executive ben je bedreven om strategie en doelen tegen het licht te houden.
Toch schuilt er een gevaar dat je telkens door diezelfde bril kijkt en dezelfde blinde vlekken blijft houden. Vanuit die positie ga je door zonder echt grondig te reflecteren. Of je stelt het uit.

Met welk gevolg?

 

  • Dat je twijfels blijft houden over je strategie.
  • Dat je keuzes toch weer gaat bijstellen.
  • Dat er fricties ontstaan omdat je beleid niet overtuigend genoeg overkomt.
  • Dat dit ook gevolgen kan hebben voor jou persoonlijk.

 

 

Terwijl er inhoudelijk niets mis lijkt met die stappen, heeft elke keuze en elke stap wel consequenties!

Hoe zou het zijn …

Om eens echte stil te staan en te reflecteren, over je keuzes, je rol, die vraagtekens, wat jou puzzelt. Ik kijk met de frisse blik van buiten en verstand van zaken met je mee. Je kunt je gedachten de vrije loop laten, waarmee ik een vertaalslag maak.

En dan ..

Die vertaalslag nodigt jou uit andere inzichten te ontdekken, vanuit de kern, zakelijk of persoonlijk, die je niet eerder zag. Die blinde vlek .. vandaar uit ontstaat een nieuw perspectief, op het geheel, kun je inzoomen op details, en gericht acties inzetten.

Klinkt logisch ..

De eenvoud is vaak logisch, onze ratio kan een complex net van wegen aanleggen, voorbij de kern wie we zijn. Beslissingen krijgen daarmee een wankel fundament. Het is aan jou na te gaan wat de consequenties zijn van, doorgaan .. of maar eens een time out te plannen.

Dit levert het op

–   Een heldere kijk op de te nemen stappen

–   Stabiele basis voor besluitvorming

–   Dat geeft je rust in de dagelijkse gang van zaken

–   Dat geeft duidelijkheid in je communicatie

En dát heeft dan weer verstrekkender gevolgen. Niet alleen voor de werkomgeving, maar ook dat je daarnaast hoofd en lijf vrij hebt voor andere zaken in je leven, die minstens zo belangrijk zijn!

Reacties van cliënten

Zo kon één van mijn cliënten zijn eigen rol te bepalen naar aanleiding van een aantal inzicht gesprekken:

 “Met Jeanette zijn we weer terug gegaan naar de kern. Daarbij was het fijn dat Jeanette vanuit haar achtergrond ook de zakelijke kant kon bekijken en beoordelen. We hebben daarna weloverwogen stappen gezet”.

 

En een zelfstandig ondernemer die inzicht kreeg in haar situatie en meer grip op de zakelijke kant die haar als creatief minder lag:

“Jeanette is een fijne vrouw om mee te werken, die oog heeft voor de mens achter de ondernemer en hier haar traject op afstemt. Een aanrader!”

Interesse gewekt. Zou je willen ervaren wat een gesprek met mij, jou oplevert?  

 

Klanten van mij ervaren het als welkome inspiratie om periodiek even te sparren. Waarom bij mij? Ik kan je wijzen op mijn ruime ervaring als rechterhand voor directies en management in verschillende structuren en culturen. Naast die pure business oriëntatie heb ik de sociale kant professioneel toegevoegd. Ik maak het jou daarmee makkelijker om met afstand naar je eigen beslissingen te kijken, of juist de afstand tussen jou en je omgeving te verkleinen. De keuze is aan jou. Het is meer dan spiegelen, het is klankborden met inzicht, het is advies en coaching inéén.  

 

Ons gesprek houden we buiten. De natuur inspireert en de frisse buitenlucht is bij uitstek een omgeving waarin je kunt ontspannen en reflecteren. Je ervaart een andere energie bij jezelf dan in je vertrouwde werk- of leefomgeving. Na afloop ontstaan nieuwe inzichten als vanzelf.