Naar de kern: voor directeur/bestuurder/ondernemer

Tijd voor een time-out!
Als verantwoordelijk directeur/bestuurder/ondernemer houd je met regelmaat strategie en doelen tegen het licht. Is dit voldoende?
Er schuilt een gevaar in dat je telkens door dezelfde bril kijkt en dezelfde blinde vlekken blijft houden. Vanuit die positie werk je verder zonder echt grondig te reflecteren. Of je stelt het uit.

Met welk gevolg?

 

  • Dat je twijfels blijft houden over je aanpak .
  • Dat je keuzes toch weer gaat bijstellen.
  • Dat er (interne) fricties ontstaan omdat dit je overtuigingskracht en helderheid afzwakt.
  • Dat dit je persoonlijk raakt.

 

 

Terwijl er inhoudelijk niets mis lijkt hebben die keuzes en stappen wél consequenties. 

Hoe zou het zijn …

Voor jou om eens stil te staan en echt te reflecteren. Over je rol, je keuzes, die vraagtekens .. met iemand die met een frisse blik een vertaalslag maakt, je nieuwe inzichten biedt, voor je beslissingen die je organisatie of bedrijf aangaan, of die je persoonlijk wil maken.

Inzichten ..

Inzichten wat doe ik daarmee? Zij zijn het vertrekpunt van mogelijke andere beslissingen, opties die je tot nu toe niet hebt meegenomen of overwogen. Die blinde vlek .. vandaar uit ontstaat een nieuw perspectief, op het geheel, kun je inzoomen op details, en gericht acties inzetten.

Stel niet uit.

Stilstaan past niet echt bij je. Maar doorgaan op een weg waarbij je telkens moet omkeren, breekt op.

Het is aan jou om te kiezen voor een time out, voor een andere aanpak of om misschien een nieuwe weg in te slaan.

Dit is jouw winst!

  Heldere kijk op de te nemen stappen

  Basis voor besluitvorming

  Dat geeft rust in de dagelijkse gang van zaken

  Dat geeft duidelijkheid in de communicatie

En dát heeft dan weer veel verstrekkender gevolgen. Niet alleen voor de werkomgeving maar ook dat je daarnaast hoofd en lijf vrij hebt voor andere zaken in je leven, die minstens zo belangrijk zijn!

Ervaringen van cliënten

Zo kon één van mijn cliënten zijn eigen rol te bepalen naar aanleiding van een aantal inzicht gesprekken:

 

 “Met Jeanette zijn we weer terug gegaan naar de kern. Daarbij was het fijn dat Jeanette vanuit haar achtergrond ook de zakelijke kant kon bekijken en beoordelen. We hebben daarna weloverwogen stappen gezet”.

 

En een zelfstandig ondernemer die inzicht kreeg in haar situatie en meer grip op de zakelijke kant die haar als creatief minder lag:

 

“Jeanette is een fijne vrouw om mee te werken, die oog heeft voor de mens achter de ondernemer en hier haar traject op afstemt. Een aanrader!”

Zou je willen ervaren wat een gesprek met mij, jou oplevert?

Bel me gerust  06 4813 3432

 

Waarom bij mij

 

 

Die keuze maak jij.

 

Ik kan je wijzen op mijn inhoudelijke ervaring en expertise voor verschillende directies in de rol van businesspartner, was hun rechterhand bij uiteenlopende bedrijfsvraagstukken. En daar paste ook regelmatig een coachende rol bij. Niet alles valt nu eenmaal rationeel te bezien.

 

Die coachende rol paste me goed. Klankbord zijn in beslissingen die het hele bedrijf aangingen of zelfs persoonlijk speelden. Ik ben die rol gaan professionaliseren, en heb mezelf uitgerust met een ruime gereedschapskist waarmee ik het jou makkelijker maak naar je eigen rol en beslissingen te kijken.

Hoe

 

Als businesspartner heb ik met uiteenlopende modellen gewerkt. Om bedrijfsmatig inzicht te geven werkt dat prima. In mijn coaching ben ik niet van de modellen, op 1 uitzondering na, het Ennaegram. In dat model word je een spiegel voorgehouden en dat geeft inzicht in je persoonlijkheid, en vooral hoe je zaken vanuit je eigen identiteit anders zou willen doen. We hebben ons namelijk nogal wat aangeleerd.

 

Ik hou erg van de frisse buitenlucht en stel je graag voor om tijdens een wandeling op verkenning te gaan. Niets dat beter werkt dan in de natuur even helemaal los te komen van de zaak.

Wil je me met je organisatie of bedrijf laten kennis maken, dan kom ik graag naar je toe en krijg ik meteen een indruk van de omgeving en de sfeer.