Over mij

“Ik ben Jeanette Slager, geboren en opgegroeid in een Rotterdams ondernemersgezin. Ik heb een drive om over de schutting te willen kijken, naast gebaande paden te lopen en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is.”

Ik geloof namelijk dat er volop kansen en groeimogelijkheden zijn voor iedereen die het leven omarmt en met plezier werkt, leert, groeit en verandert.

Meer dan 25 jaar werd mijn professionele leven officieel gevuld door ‘financiële’ vrouw te zijn voor gedreven directeurenOfficieus was ik ook het klankbord in beslissingen die het hele bedrijf aangingen of persoonlijk speelden.

Met de jaren ben ik minder rationeel gaan denken, het gevoel is minstens zo belangrijk. Ik vond dat het tijd werd om meer verdieping op te zoeken. Zoals het verhaal achter de cijfers kennen van belang is, geldt dat nog meer voor het verhaal achter de mens. 

 

Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer

Ik ben mijn bedrijf Image-inn gestart om mensen in organisaties te helpen in beweging te komen als zij dreigen vast te lopen in strategische keuzes, organisatorische processen of om zich functioneel te verbeteren.

Maar na verloop van tijd is het accent wat verschoven omdat die menselijke kant bij veranderingen, in privé of in combinatie met het werk, kwetsbaar is. En dat heeft gevolgen voor gedrag, functioneren en beleving. 

Daardoor vond ik het belangrijk meer te bieden dan die ‘buitenstaander’ met de betrokkenheid van een mede-vennoot. Iemand die met een bedrijfsmatig inzicht en jarenlange ervaring weet hoe beslissingen uitpakken en doorwerken in de praktijk.

Het is een soort package-deal geworden omdat je sommige zaken nu eenmaal niet van elkaar kunt scheiden.

Ik hou van beweging, context en een doel!

Het mag niet te vrijblijvend zijn. Zo achterin de twintig ben ik begonnen met hardlopen. Eerst rondjes om het dorp, maar mijn ambitie reikte al snel verder. Ik wilde beter, langer en sneller lopen. Dat was mijn doel. Ik werd lid van een atletiekvereniging en volgde schema’s om mezelf te verbeteren. Wat een heerlijk gevoel was het met een wedstrijd-of prestatieloop mijn tijd te verbeteren. Mijn ultieme hardloopervaring was het lopen van de New York marathon.

Iets heel graag willen bereiken betekent, naast natuurlijk het plezier en de lol, discipline, zorgen voor een goede structuur, volhouden en/of standhouden, met als uiteindelijk resultaat: de euforie van het succes! Daar doe je het voor!

Het leven is als een dans!

Dansen neemt een speciale plek bij me in. Het is veel meer dan ‘zomaar’ bewegen. Het ontstaat als vanzelf uit een gevoel van vrijheid en passie. Ik kan me een leven zonder dans en muziek niet voorstellen.

Iedereen gun ik die beleving om te ervaren dat we niet alleen met ons hoofd en ons brein communiceren, maar ook met ons lichaam. We bewegen immers om elkaar heen, we dagen uit, en we gaan soms op elkaars tenen staan, of we zijn de draad even kwijt om ons vervolgens te verliezen in een snelle actie. 

 

Om echt in beweging te komen, is het soms handig om even afstand te nemen. Figuurlijk door samen de helikopterview te pakken en te overzien hoe de verschillende scenario’s uitpakken. Maar veel effectiever is het om ook letterlijk die beweging op te zoeken, en te ervaren welk fysieke effecten die mogelijke opties teweeg brengen.

Want de juiste beweging, gekoppeld aan een strategie die klopt, geeft vertrouwen in je beslissingen en rust in je hoofd. Met de ruimte die ontstaat kun je gaan ‘loslaten’, om ook bezig te zijn met andere dingen en simpelweg te genieten van je leven.

 

Mijn kracht en geluk ligt in die beweging, in het zakelijke inzicht gecombineerd met menselijk advies. Ik vind het prachtig om daar mensen mee te kunnen helpen op weg naar een vrijer bewegen, en het bereiken van hun doelen.

Vertel me meer

Benieuwd naar mijn bedrijfsnaam 

Mijn bedrijfsnaam is afgeleid van de song  Imagine’ van John Lennon.  Stel je voor dat alles mogelijk is …

Wat wil je uit het leven halen, maar ook wat heb je te brengen. Hoe vind je je eigen ruimte, en stel je jezelf in de gelegenheid te kiezen wie je wilt zijn en waar je goed in bent. 

 

Dat gevoel van vrijheid, als constante reminder dat alles mogelijk is.

 

Imagine all the people
Living for today…
 

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will live as one

John Lennon