Even voorstellen

“Ik ben Jeanette Slager, geboren en opgegroeid in een Rotterdams ondernemersgezin. Ik heb een drive om over de schutting te willen kijken, naast gebaande paden te lopen en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is.”

Ik geloof namelijk dat er volop kansen en groeimogelijkheden zijn voor iedereen die het leven omarmt en met plezier werkt, leert, groeit en verandert.

Meer dan 25 jaar was ik het vaste aanspreekpunt en de ‘frisse blik ’ voor gedreven directeuren. Officieel was ik de businesspartner, gespecialiseerd in financieel en bedrijfskundig management. Officieus was ik ook de sparringpartner bij beslissingen die de hele organisatie aangingen. Een mooie rol waarbij ik inhoudelijke vraagstukken met persoonlijke aandacht kon combineren.

Op 1 november, de geboortedag van mijn vader, 2011, heb ik mijn bedrijf Image-inn Coaching & Consultancy opgericht om met mijn jarenlange ervaring mensen en mensen in organisaties te begeleiden bij een veranderproces. 

Minder rationeel met de jaren

Professioneel businesspartner en dan ook nog professioneel coach! Leg eens uit? Zoals het verhaal achter de cijfers van belang is, geldt dat ook voor het verhaal achter de mens. Het gevoel is minstens zo belangrijk, geluk en plezier zorgen even goed voor succes. Ik vond dat het tijd werd een andere verdieping op te zoeken. De combinatie die ik nu kan inzetten met beide expertises zorgt voor een brede scope. Op mijn LinkedIn profiel meer over mijn achtergrond.

Ik houd van context en een doel

Het mag niet te vrijblijvend zijn. Zo achter in de twintig begon ik met hardlopen. Eerst rondjes rond het dorp, maar mijn ambitie reikte al snel verder. Ik werd lid van een atletiekvereniging en volgde schema’s om me te verbeteren. Mijn ultieme hardloopervaring was het lopen van de New York marathon.

In een ontwikkeling- of veranderproces, zowel zakelijk of privé, gaat het ook over volhouden en/of standhouden, soms met vallen en opstaan. Maar uiteindelijk met een resultaat: een nieuwe inzicht, een koerswijziging of de euforie van een behaald succes. Daar doe je het voor!

Het leven is zeker geen rituele dans

Van jongs af aan neemt dansen een hele bijzondere plek bij me in. Het geeft me een gevoel van vrijheid en passie, en dat helpt me bij het kiezen van de juiste richting. Het gevoel maakt de beste keuzes.

 

We bewegen om elkaar heen, we dagen uit, gaan soms op elkaars tenen staan, zijn de draad even kwijt om ons vervolgens te verliezen in een snelle actie. De echte verbinding blijft uit, ook die met jezelf.

 

Om in beweging te blijven, de juiste, is het soms handig even afstand te nemen. Letterlijk door een afspraak bij mij, in een aangename omgeving, waar je even weg bent van alles. En waar het reflectieproces als het ware op een natuurlijke wijze ontstaat.

Of figuurlijk, door samen de helikopterview te pakken en te overzien hoe de verschillende scenario’s uitpakken. Want het overzien van mogelijke opties, gekoppeld aan de juiste strategie geeft rust in je hoofd, zekerheid in je beslissingen, ruimte om los te laten en bezig te zijn met andere dingen, of te genieten van je privé leven.

 

Mijn kracht ligt in die beweging, in het zakelijk inzicht gecombineerd met menselijk advies.

In beweging komen is stappen zetten

Benieuwd naar mijn bedrijfsnaam Image-inn?

Je herkent het vast en het is afgeleid van de songtekst: ‘Imagine’ van John Lennon. Een lied met een prachtige boodschap. Met mijn bedrijf help ik mensen om diezelfde ruimte op te zoeken en te laten ervaren, om hun kansen te grijpen, mogelijkheden te scheppen en datgene waar ze voor kiezen zo goed mogelijk te kunnen doen.

 

Ter inspiratie heb ik het lied zelf nog even op Youtube voor je opgezocht:

Stel je voor dat je alle ruimte kunt innemen. Hoe ziet je leven er dan uit? Dat beeld.

Dat gevoel van vrijheid, als constante reminder dat alles mogelijk is. 

John Lennon – Imagine

Imagine all the people
Living for today…
 

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will live as one