Doorschakelen of overschakelen?

Doorschakelen of overschakelen?

De zomerperiode breekt aan. Een tijd van bijkomen, bezinnen en daarna weer beginnen. Heb jij vakantieplannen of ga je ‘gewoon’ door. Wat ga je doen?

In aanloop van zo’n komende zomervakantie zag ik een zee van tijd voor me en een prachtige mogelijkheid om datgene te doen wat ik had uitgesteld. Zo waren er bijvoorbeeld mijn studies waarvan ik vond dat ik daar extra tijd in moest stoppen, boeken die ik nog niet gelezen had. Om er vervolgens achter te komen tegen het einde van de vakantie dat dit niet helemaal was gelukt…, maar ik wel een heerlijke tijd had gehad en opgeladen met positieve energie, en nieuwe plannen.

 

Ik heb altijd een enorme drive

 

Zaken goed aan te pakken, en dat betekent voor mij toegesneden kennis opdoen, studeren, snappen waar ik mee bezig ben, zaken beter willen maken, nieuwe vaardigheden aanleren, beter worden in mijn vakgebied, etc. met welk perspectief?

Ik heb zeker geen spijt van gehad van de studiekeuzes die ik heb gemaakt. Het heeft me veel gebracht, en nog, en ik had een ambitieus doel. Op een zeker moment gaf mijn gevoel een ‘soort van wake-up call’. En daar heb ik gehoor aan gegeven. Dat betekende zeker niet dat ik wilde stoppen met leren, integendeel, maar wel dat ik ervoor koos een ander pad in te slaan. Een nieuwe uitdaging, en dat is een goed besluit geweest.

 

Hoe bepaal jij nu je keuze

 

Om jezelf persoonlijk of zakelijk te ontwikkelen, overzie je de investering die dat van je vraagt? Heb je duidelijk wat je ermee wilt bereiken, wie je daarmee wilt zijn en voor wie? Dat zijn misschien wel vragen die jou de komende vakantieperiode bezig houden en je aandacht vragen. En daar is een vakantie perfect voor. Het is een onderbreking van een dagelijks ritueel, dagelijkse gewoontes, waardoor je beter in staat bent om met een zekere afstand te kijken naar je leven en keuzes. Doe je wat je echt wilt, en/of wil je leren daar beter mee om te gaan en wat heb je dan nodig. Reflectie, die de volle ruimte krijgt. En wat ga je na afloop daarmee doen?

 

Maar de kans is groot

 

Dat je alle input die je hebt of gaat ervaren met zo’n time off naast je neerlegt en verder gaat met ‘business as usual’. Daar is ook op zich niets mis mee, maar is je de reden daarvoor duidelijk, herken je het? Heel vaak is het onze ratio die bepaalt. En die vindt het lastig om af te wijken van een bepaald patroon. En daar ligt nu juist jouw kans.

 

Doorschakelen of overschakelen

 

Dat is aan jou. Als jij weet wie je bent en waar je voor staat ben je aantrekkelijk voor je omgeving maar vooral voor jezelf en dat is de sleutel voor plezier en succes in je leven. Uitvinden hoe dat nu zit bij jou en of je over wilt en kunt schakelen is serious business. Een live swot analyse is er bijvoorbeeld om je te helpen door je gedachte- en gevoelsstroom heen te gaan. Dat helpt je een ander pad te nemen, een nieuw patroon eigen maken, in beweging te komen. Van binnen uit, en dat is veel meer dan wat je in je hoofd kunt bedenken.

 

Dus aan de slag met je lijf deze zomer

 

En voel welke beweging je wilt gaan maken en hou dat gevoel vast en schrijf het op. Ik ben er van overtuigd dat je plannen en keuzes daardoor meer kracht krijgen, passen bij wat je echt wilt, en je kans op succes en plezier groter wordt.

Laat het me weten, ik ben benieuwd wat jouw streep aan de horizon wordt en hoe je daar heen gaat bewegen.

 

Fijne zomer,

Jeanette