Voor directies/ondernemers

Tijd voor een second opinion!
Je bent een gedreven directeur/ondernemer. Dan houd je met regelmaat je strategie en doelen tegen het licht.
Levert dit voldoende op? Er schuilt een gevaar in dat je telkens door dezelfde bril kijkt en dezelfde blinde vlekken blijft houden. Vanuit die positie werk je verder zonder echt grondig te reflecteren. Of je stelt het uit.

Met welk risico?

 

  • Dat je twijfels blijft houden over je aanpak 
  • Dat je keuzes toch weer gaat bijstellen 
  • Dat er fricties ontstaan doordat je presentatie en beleid niet overtuigend genoeg over komt 

 

Terwijl er inhoudelijk niets mis lijkt met die stappen. Heeft elke keuze en elke stap wél consequenties. 

Hoe zou het voor je zijn als …

Als je iemand had die met je mee kon kijken? Die met de frisse blik van buiten een vertaalslag maakt van jouw persoonlijke missie en doelstellingen naar de zakelijke doelstellingen van je organisatie?  We maken een live SWOT analyse die jouw beslissingen ondersteunen.
 

Wat helpt dat nou, praten?

Steeds opnieuw kijken en steeds opnieuw praten lijkt zinloos.  Maar een sparringsessie met een partner die begrijpt waar het over gaat, en de levenservaring heeft om aan te kunnen geven waar en hoe de ruis ontstaat?

Ja, dat is wel heel wat anders!

Je overziet het geheel en kunt inzoomen op details. Daardoor overzie je veel gemakkelijker de te nemen stappen. Wil je meer diepgang? Die ga je zeker krijgen. Het mag ook zeker persoonlijk worden. Maar we gaan niet zweven.

Wat levert dat op?

  Heldere kijk op de te nemen stappen

  Basis voor besluitvorming

  Dat geeft rust in je dagelijkse gang van zaken

  Dat geeft duidelijkheid in je communicatie

En dát heeft dan weer veel verstrekkender gevolgen. Niet alleen voor je werk, maar ook dat je na een werkdag je hoofd en lijf vrij kunt maken voor andere zaken in het leven, die ook belangrijk zijn!

Wat tevreden klanten vertellen

Zo durfde één van mijn klanten zijn eigen rol te bepalen naar aanleiding van een aantal inzichtgesprekken:

 

,,In plaats van managen kan ik beter producten ontwikkelen en strategieën bedenken. Een rol die uitstekend bij me past en waar ik tevreden mee ben.”

 

Een andere klant, zelfstandig ondernemer, kreeg grip op de zakelijke kant die haar als creatief minder lag:

 

,,Nu weet ik precies wat ik moet doen en/of laten om de balans winstgevend te houden”.

Interesse gewekt? 

Zou je willen ervaren wat een gesprek met mij, jou oplevert?

Waarom bij mij?

 

 

Het leiden van een succesvol bedrijf of organisatie vraagt meer dan een goed afgestelde bedrijfsvoering, en komt onvoldoende van de grond als het geheel niet klopt. De onderstroom. Hoe ga je daar mee om, naast thema’s die je ook persoonlijk raken.

 

Mijn kennis, ervaring, en inzichten als rechterhand en sparringpartner voor verschillende directies zet ik graag in. Daarmee maak ik het je makkelijk om naar je eigen beslissingen te kijken. Het is klankborden met inzicht, het is advies en coaching in één.

Afspraak plannen?

 

 

Mijn bedrijfslocatie ligt in het buitengebied van Breda, tegen het mastbos aan. Hier kom je even helemaal los van de dagelijkse routine, en ervaar je de rust van de natuur, met rondom de schapen, vogels en het groen. Achterop het erf is het makkelijk parkeren.

 

Of ik kom naar je bedrijf toe, dan heb ik meteen een indruk van de omgeving en de sfeer. We kiezen wat het best past.

 

 

 

Gaan we daarna samenwerken?

 

 

Dan maak ik graag een voorstel en plan van aanpak. Klanten van mij ervaren het ook als een welkome inspiratie om met regelmaat een gesprek te hebben, zonder dat er direct sprake is van een traject.